Joomla

جوملا نسخه ۴، تمام آنچه سازمان شما می‌خواهد را فراهم کرده است.

 در مقایسه سهم بازار بین سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس در رتبه اول و جوملا در رتبه دوم است. وردپرس بدلیل راحتی کار برای کاربر غیر برنامه‌نویس، این فرصت را برای کسب‌و‌کارهای کوچک (خصوصا بلاگر‌ها) ایجاد می‌کند تا بتوانند با استفاده از پلاگین‌های مختلف نیازهای خود را از طریق آن برطرف کنند.

تمامی سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند جوملا، دروپال یا وردپرس سرویس‌های مشابهی را در اختیار کاربر می‌گذارند، اما چند نکته کلیدی باعث شده است ما جوملا را بر دیگر CMS ها برگزینیم:

 

انعطاف‌پذیری جوملا نسبت به وردپرس

 

یک نقد بر وردپرس این است که شما ملزم به استفاده از یک Theme در پیاده‌سازی طراحی هستید و در تمام صفحات از یک طرح مشخص می‌توان استفاده کرد. در جوملا برنامه‌نویس وب‌سایت می‌تواند چندین قالب یا طرح را در صفحات مختلف ایجاد کند. اگر برای بخش محصولات و اخبار نیاز به قالب‌های مختلف دارید شما می‌توانید براحتی طرح‌های جداگانه‌ای در ساختار متفاوت پیاده‌سازی کنید. جوملا آزادی بیشتری برای طراحی‌ای متفاوت و اختصاصی به ما می‌دهید.

همچنین بخش مدیریت جوملا سازمان‌یافته‌تر از وردپرس است. اگر بخواهید محتوا را در صفحه‌های بخصوص استفاده کنید و یا منوی جدیدی را به سرویس اضافه کنید، نیازی به کدنویسی نخواهید داشت و در بخش مدیریت براحتی می‌توانید این کارها را انجام دهید.

 

قابلیت ایجاد سایت چند‌زبانه

 

وردپرس با استفاده از یک پلاگین جداگانه به شما اجازه ساخت سایت چندزبانه را می‌دهد اما این مورد باعث می‌شود که شما نیازمند بروزرسانی این پلاگین بصورت مرتب باشید.
در جوملا، قابلیت چندزبانه بودن پیش‌فرض نرم‌افزار است و براحتی می‌توان یک سرویس چندزبانه از ابتدا داشت.

 

امنیت بیشتر بصورت پیش‌فرض

 

در وردپرس اگر بخواهید امینیتی قدرتمند داشته باشید نیاز به نصب پلاگین دارید. همچنین اگر بخواهید از HTTPS، SSL و یا 2FA مجبور به نصب پلاگین و یا کدنویسی خواهید بود.

جوملا اینگونه نیست و بصورت پیش‌فرض گزینه‌های 2FA، SSL و HTTPS را دارد و ایمنی سیستم شما را از ابتدا در نظر گرفته است.

همچنین تنوع زیاد افزونه‌ها در وردپرس از نظر امنیت, می تواند نکته‌ای منفی باشد. چرا که با استفاده از آن‌ها, وردپرس محبوب‌ترین هدف برای حمله هکرها می‌باشد. بیشتر این حملات به دلیل ضعف در افزونه‌ها موفقیت آمیز هستند.

 

سئو پیش‌فرض

 

نکته دیگر این است که بهینه‌سازی موتورهای جستجوگر و تعریف توضیحات متا در وردپرس بدون افزونه قابل انجام نیست. این درحالی است که در جوملا نویسنده بصورت پیش‌فرض براحتی می‌تواند کلمات کلیدی و توضیحات متا را در مطالب قرار دهد.

 

ساده‌تر بودن همیشه به معنی بهتر بودن نیست

 

اصلی‌ترین دلیل استفاده بیشتر از وردپرس در مقایسه با جوملا این است که وردپرس برای افراد مبتدی و یا بلاگرها بسیار راحت‌تر است. اگر یک بلاگ یا وب‌سایت ساده می‌خواهید می‌توانید از وردپرس استفاده کنید. اما باید بدانید وردپرس محدودیت‌هایی دارد و برای استفاده از ویژگی‌های متفاوت آن شما نیاز به نصب پلاگین جداگانه خواهید داشت، در نتیجه وقتی وردپرس خود را بروزرسانی کنید احتمال اینکه این بسته‌های نرم‌افزاری نصب شده یا پلاگین‌ها دچار مشکل شوند بسیار بالا است. در جوملا شما به این مشکل برخورد نخواهید کرد چرا که کمتر زمانی شما نیازمند نصب افزونه جداگانه برای رفع نیازهای اصلی خود خواهید شد.

جوملا گزینه بهتری برای سرویس‌های پیچیده‌تر است، خصوصا سرویس‌هایی که در تعامل بیشتری با کاربر خود هستند. به همین دلیل است که IKEA و Linux از سیستم جوملا برای پروژه خود استفاده کرده‌اند.